Miljö, klimat och ISO

Miljömärkt och klimatsmart

Bra miljöval

Vi på Havoline ställer höga krav på att våra produkter är miljömärkta och att vår distribution är effektiv och klimatsmart.

Våra tvättmedel är fria från Fosfat och Zeolit. Vi var först i Sverige att leverera Svanmärkta blöjor hem till dörren. Våra kemprodukter är dessutom godkända av Naturskyddsföreningen som BRA MILJÖVAL och genom att handla storpack så reduceras den totala åtgången av förpackningsmaterial till ett minimum.

Vi är ett svenskt företag som samarbetar med svensk industri. Det innebär att vi har ett nära samarbete med specialister inom forskning och utveckling. Ca 90% av våra produkter tillverkas i Sverige, 8% tillverkas i Danmark eller i Finland. Detta innebär mindre miljöpåverkan då vi inte har långväga transporter från hela Europa. Vi levererar hem till din dörr oavsett var du bor.

Med egna bilar i Mälardalen och med DHL i övriga landet. Förutom att du slipper besväret med att släpa hem tunga och otympliga förpackningar så spar du pengar. Du sparar upp till 40% jämfört med att handla småpaket i butiken. Och det blir mycket pengar på ett år.

ISO certifikat

ISO Certifiering

Kemprodukter: Havolines produkter är tillverkade enligt ISO 9002 och ISO 14001.